Hvis du likevel ikke synes du takler vanskelige samtaler ‘når du mest trenger det’, er det fordi noe i dag holder deg tilbake, fordi noe er redd for å miste seg selv. Det kalles uro.

Høres rart? Men ærlig talt, du har lest og hørt mye og du vet teoretisk i ditt hode hvordan håndtere vanskelige samtaler. Men når et menneske står midt i uværet i den vanskelige samtalen, har hjerneforskning vist at kroppens tankesystemer overstyrer, og de nervebanene er 4 ganger raskere enn hodets.

Det kalles (u)vanens autopilot. Dermed kan du av gammel vane, og rød i toppen, få lyst til å presse dine egne løsninger over hodet på den eller de andre. Du bare måtte! Og du har bidratt til enda et møte som dine kolleger vil tenke på når de skal score deg på neste leder- og samarbeidsklima-undersøkelse..

Da coaching-faget kom til verden på 1990-tallet etter omlag tredve års «graviditet» i kommunikasjonsmiljøene, var det fordi faget bedre respekterte iboende motstand hos den andre, enn det datidens etablerte kommunikasjonsformer som mentoring, veiledning, consulting, ledelse og terapi klarte.

I filosofisk lys kan du her høre 4 minutter om hva en norsk psykolog med 30 års erfaring sier om sin effekt av 20 dager coach-spesifikk ICF-godkjent utdanning:
Link Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=6GOONX9rqyo&feature=youtu.be

Etter å ha utdannet coacher og ledere i 24 år i Norge mener vi at en god coaching-samtales dypeste essens og mening egentlig har vært ditt møte med deg selv (og er altså ikke et møte med meg ‘eksperten’, der jeg tar mye plass i din samtale). Fordi coaching dreier seg langt mer om et menneskesyn enn om en verktøykasse av teknikker for åpne spørsmål. 

Gjennomsnittlig bruker ledere 40% av sin tid og energi på å megle i konflikter på jobben.

Derfor er få ting like karrierefremmende som å beviselig å håndtere den (gode) vanskelige samtalen. Det er nemlig bestått-kravet i den ICF godkjente coachutdanningen hos Erickson, der du utvikler også essensen av selv-ledelse og gir deg høyeste arbeidsglede. Det er det som forskning kaller transformasjons-, tillits- eller superledelse.

Du kan i utdanningsløpet ta steget videre og utvikle deg til globalt ICF sertifisert profesjonell coach med vår pris-vinnende coachutdanning (se link: Utmerkelser).

Evnen til å bevege og lede seg selv og andre trengs nå! Alle må ta grep selv og du kan ikke delegere det. Kan du fortsatt utsette det?