Erickson har vært i pressen gjennom årene.
Her er et lite utvalg:

Dumpeskolen som ble suksess

I boken “Profesjonelle dialoger” følger vi Ullern videregående skole i Oslo i årene fra 2001-2008. Skolen går i denne perioden fra å være nedleggingstruet, ha dårlige resultater og svært lav søkning, til å bli en populær og godt søkt nasjonal demonstrasjonsskole som kan vise til gode resultater gjennom systematisk endrings- og utviklingsarbeid.

Les om suksesshistorien til Ullern VGS >


Coaching slik Erickson ser det gjennom brillene av NLP

Artikkelen ”Hvordan finner du en god coach?”, er faglig fokusert om hva en effektiv coaching samtale bør fokusere. Det finnes mange gode coacher som ikke benytter «NLP» logiske nivåer som et «navigasjonssystem». Imidlertid finner Kristiansen det hensiktsmessig å forklare hva som beveger mennesker, gjennom formatet Logiske nivåer. Kunder er i en utsatt posisjon når de vil gjøre innkjøp i et «kaotisk coachingmarked».

Last ned artikkelen i pdf-format her >


Karrierecoaching og karriereveiledning

Intervjuet med J.G. Kristiansen i bilag i Dagens Næringsliv mandag 27/2-2012. Kontaktet av journalist via kontakter i Econa/Siviløkonomforeningen.

Last ned artikkelen i pdf-format her >


Personal og Ledelse: Hva er coaching

Hva er coaching? Spør du en arbeidskollega hva coaching er, vil du sannsynligvis få flere innspill og svar: Veiledning, rådgivning, mentoring, konsultasjon …? Disse fagområdene er nære slektninger av coach-begrepet, men ikke synonymer. Coaching er et helt bestemt syn på hvordan frigjøre menneskelig potensial.

Les hele artikkelen her >


Personal og Ledelse: Første besøk hos coachen

Første besøk hos coachen Min opplevelse av «coaching» er de gangene jeg har blitt hudflettet fra sidelinjen i min høyst middelmådige fotballkarriere. Derfor var det med spenning jeg takket ja til å bli coachet for første gang, og til å formidle opplevelsen av denne «jomfrucoachingen».

Les hele artikkelen her >


Eksamenstips: 10 tips for gode eksamensvaner

Er du en helt fersk student kan det være vanskelig å vite akkurat hva du bør tenke på i tiden før eksamen. Her gir coach Jan Georg Kristiansen deg rådene du trenger.

Les hele artikkelen her >


HYPEN ER OVER: – Ingen vil kalle seg coach

Tittelen har mistet sin glans i Sverige. – Et «tommelen ned-uttrykk» også i flere miljøer i Norge, sier leder av coaching-skole til E24 .

Les hele artikkelen her >


Tilbyr hjelp med å takle jobben (Aftenposten)

Da siviløkonomen Gro Jordheim (49) fikk høre om coaching, ble hun nysgjerrig. Det var dyttet kvinnen, med flere år bak seg som økonomisjef i privat sektor, trengte for å ta tak i sin jobbhverdag.

(åpner i en ny fane)»>Les hele artikkelen her >


Hvis mennesket var en bil (Dagens perpsektiv)

Innen ICF i Norge har Jan Georg Kristiansen mest av alt. Hans gjeve tittel «Master Certified Coach» krever minst 230 timer med undervisning og 2500 timer med klienter som betaler. Navnet hans er på alles lepper, han er i ferd med å få gurustempel i bransjen. Kristiansen er en beskjeden mann som helst vil snakke om måten han arbeider på, og hans hovedbudskap er at en coach aldri skal falle for fristelsen til å gi råd.

(åpner i en ny fane)»>Les hele artikkelen her >