Mindfulness for coacher, ledere, lærere, helsepersonell – 3 timers grunnkurs

Kurset holdes på forespørsel og kan bestilles for grupper på mellom 4 – 10 personer

For deg som jobber tett med mennesker og vil styrke nøkkelferdigheten i samtaler. Tilstedeværelse kan øves opp gjennom oppmerksomhetstrening eller mindfulness. Det samme gjelder tillit og trygghet i relasjonen og aktiv lytting.


Målgruppe: coacher og andre som jobber med mennesker

Dette er kurset for deg som er coach og som ønsker å være ordentlig tilstede i samtaler. Kurset kan også tas av andre yrkesgrupper som jobber tett med mennesker. Gjennom oppmerksomhetstrening, eller på engelsk mindfulness, kan du styrke en åpen, nysgjerrig, ikke-vurderende væremåte som igjen bidrar til aktiv lytting, og tillit og trygghet i relasjonen med din samtalepartner.

For deg som er coach, er dette viktige kvaliteter å utvikle og som du også finner igjen i kjernekompetansene definert av International Coach Federation (ICF). Kompetansen ‘Tilstedeværelse’ har i den nye kompetanse-modellen fått navnet ‘Opprettholder tilstedeværelse’ som angir at det er nettopp det som kan være krevende.

Dette får du svar på

Du erfarer hva mindfulness egentlig går ut på, og hva det kan bety for deg som jobber med mennesker.

Det er utfordrende å være helt tilstede i en samtale uten å ta hensyn til egne mentale eller kroppslige responser. I dette kurset lærer du noen grunnleggende fremgangsmåter og praktiske øvelser for å kunne gi slipp på de pågående stressende forsøkene på kontroll, og oppdage en større følelse av lekenhet og sinnsro.

Teori blir avvekslet med praktiske øvelser som gir mening i ditt møte med mennesker.

Dette oppnår du

Du erfarer hvordan du kan styrke

  • bølgelengde (tillitsfulle relasjoner)
  • tilstedeværelse
  • aktiv lytting

Oppmerksomhetstrening bidrar til at du kan være fullt fokusert på samtalepartneren din ved at du selv blir mer avslappet, trygg og til stede i øyeblikket. Det er en utprøvd metode som også reduserer unyttig stress.

Basisteknikkene kan lett integreres i hverdagen, både privat og på jobb.

Dette synes fornøyde tidligere deltakere var mest verdifullt:

  • Bevissthet på tilstedeværelse, det å lytte. Viktigheten av å stoppe opp, ha pauser før samtaler.
  • Å kjenne på hva oppmerksomhetstrening gjør med meg selv etter disse øvelsene: ro, fokus, avslappethet. Tro på at oppmerksomhetstrening er noe jeg kan praktisere regelmessig og at det hjelper i stressmestring.
  • Hvordan være en best mulig hjelper og samtalepartner. En oppfriskning til å være enda mer på plass i hverdagen.

Kursholder Maria C. Hofman

-Sertifisert ICF-coach, utdannet ved Erickson Coaching Nordic.

-Instruktør Oppmerksomhetstrening / Mindfulness (basert på MBSR), utdannet ved Scandinavian Center for Awareness Training.

-Fordypning i positiv psykologi, Mindfulness-Based Strengths Practice leader.

-Med denne bagasjen har hun kunnet ta store veloverveide valg med indre ro og fokus. Hun når mål på en stressreduserende måte.

-Maria er assisterende daglig leder i Erickson Coaching Nordic

Praktisk

Pris for dette 3 timers grunnkurset online er 795 kroner.

For deg som er ICF coach er det godt å vite at kurset gir 3 CCEU i Resource Development (RD) som kan brukes til fornyelse av din ICF sertifisering.

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper. For en god online opplevelse trenger du en pc med stabil internettforbindelse, og godt fungerende kamera og mikrofon.

Etter påmelding og dagen før kurset får du tilsendt en Zoom-link for deltakelse.


Ønsker du mer info, send gjerne en e-post.