Vi har i Norge utviklet et særnorsk paradoks:  Et ytterpunkt-rykte sier at coaching likner manipulasjon og skjulte agendaer og er for ledere som ikke er gode nok. Et annet ytterpunkt-rykte sier at coaching er den mest moderne, etiske og effektive måten å utvikle dyktige ledere og som sikrer ens karriere i praksis!

Vi innser at kundene fortsatt har alltid rett og at begge svar er erfarings-baserte. Så svarene avhenger av hvem du spør.

Etter 25 år i markedet for coaching oppsummerer vi nordmenns syn på coaching:
‘Alle tror nå de vet hva coaching er, men slett ikke alle liker det de tror de vet om det’.

Soft-skills og personlige kommunikasjonsferdigheter fremheves av fremtidsforskere, karriereveiledere og markedsanalytikere, som noe av det første medarbeidere og ledere bør investere i for 2022. Vi påstår at coaching (etter ICF standard) gir en god teknologi. 

Det er derfor Standard Norge utvikler en felles bransjestandard for coaching i Norge. Hvordan finne fram i ‘jungelen’ av tilbydere?

SYV STEG for deg som søker oppdatering eller formalisering av coachingkompetanse:

1) Kontakt noen av de fire coaching foreningene i Norge (ICF Norge, DNCF, NFCN og GPO)* 
2) Velg ut fra 2-3 forskjellige leverandører. Vi anbefaler kontakte minst 1 ICF-akkreditert skole.
3) Delta på noen praksis-nære minikurs hvor de også demonstrerer ‘prøvesmaking’ av coachingsamtale.
4) Test ut coaching-studenter som ligger bare 6-7 måneder ‘før deg’ i utdannings-løypa.
5) Først nå bruk tid på å snakke med skolenes ‘salgs- og markedsavdeling’, hos oss ‘virtuelt kaffemøte’. 
6) Kjenn etter ‘hva likte jeg best av denne informasjonen?’
7) Velg kraftfull coaching utdanning etter din smak

* disse har siste to år bidratt til den kommende felles Standard Norge-ledede coachingstandarden

xxx

xxx

Les her hva som sies om 3 timers minikurset hos Erickson Norge

‘-Jeg ble fasinert av måten coachingen ble gjort på og filosofien bak. Minikurset var vel verd tiden satt av til det. Fungerte bra å ta en mini-coaching session på direkten for å gi teoriene en praktisk relevans. Supert at det var med en som selv er i utdanningsløpet. Spent på å ha min første samtale med henne!’

Mvh Jan-Egil F.’

Les her hva som sies om Erickson sin ICF-akkrediterte  profesjonelle coaching utdanning (deltaker på blått utdanningsløp Diplom): 

Mitt personlig utbytte av utdanningen  (Utdrag første og siste avsnitt):
-‘Ja hva kan man si, det har vært en reise uten side stykke. Hele denne prosessen fra start til slutt har vært mildt sagt overraskende.  Jeg startet ut med ett enormt behov for å finne noe annet, noe å fokusere min rastløshet på, og visste ikke helt hva som skulle til for å tilfredsstille denne rastløsheten på. Jeg kom over ett mini-kurs på Facebook, og temaet Team coaching var det som dro meg inn. Etter første runde så var jeg heller ikke helt sikker, men tok en gratis coaching med Niklas, samt ‘virtuelt kaffemøte’ med Jan Georg.

Alt i alt er jeg utrolig takknemlig for hva dette kurset har gjort for meg, og den læringen som ligger i denne kunnskapen. Flere burde ta del i dette, for da ville det kunne bli ett jevnt over bedre samfunn. Nå er det opp til oss å «pay-if-forward» i måten vi omgås andre. Jeg er også utrolig takknemlig for de vennskapene som jeg har fått gjennom dette kurset, og noen som jeg vil kalle venner for livet, på grunn av hva vi har delt med hverandre her inne, og hvor godt kjent vi har blitt gjennom denne prosessen. 
 
Mvh Anne-Grethe G. R., Dr.Philos. Sr Genetic Solutions Consultant