Referat Alumnitreff 12. november  2019
Tema: Psykisk helse sett i lys av coachingfaget og Juleavslutning
Foredragsholder: Eik Heggedal

Psykisk helse sett i lys av coachingfaget

Et tabubelagt fenomen i vårt samfunn er «psykisk sammenbrudd» og delvis ordet psykisk helse. Tabuer eksisterer når vi som hører om et fenomen ikke har tilstrekkelig informasjon på intellektuelt og på emosjonelt nivå.

Alle coacher må våge å nærme seg essensen med det å være et ekte og helt menneske. Milton Erickson ville sagt «at bak ethvert psykisk sammenbrudd ligger en god intensjon». Juleavslutningens fagdel tar sikte på å skinne lys over dette fenomenet.

Presentasjon av foredragsholder Eik Heggedal

Eik Heggedal har stort sett drevet for seg selv innenfor renhold og transport. Han har også stor erfaring fra de fleste former for salg. Siden 2007 har Eik arbeidet i Røde Kors som salgsleder med personal-, resultat- og budsjettansvar. Eik er i dag Erickson coach, men planlegger å bli sertifisert i løpet av 2020.

Eik holdt et foredrag om Psykisk sammenbrudd og veien tilbake:

  • Faresignaler
  • Sammenbruddet
  • De gode hjelpere
  • Egne resurser
  • Kognitiv terapi
  • Mindfulness
  • Salgslederen

Vi diskuterte erfaringer og reflekterte over et viktig tema.

Juleavslutning

“Same procedure as every year”: Alle medbrakte en liten symbolsk gave (som for eksempel en liten ting som du ikke har bruk for lenger men som kan gi mening for andre, noe hjemmelaget, eller noe kjøpt .… ingen minstebeløp/maks 99,- for eksempel en penn, sjokolade, te, kaffe e.l ) som kan bli et symbol på lykke til noen andre. Disse ble puttet i en “magisk eske”, og alle tilstede trakk hver sin gave.
Årsløfter: Vi delte en tanke med en eller to andre personer om hva vi ønsker å oppnå for det neste året – og hvorfor vi nettopp fikk den gaven vi trakk.