Referat Alumnitreff 22. november 2011
Tema: Juleavslutning
Foredragsholdere: Bernt Torgussen og Jan Georg Kristiansen

Dette er en ideell tid for coaching.
Øyeblikker når folk tar tid til å tenke over sine drømmer.
De lager ønsker, ideer blir virkelige.
Å støtte miljøet av coacher kan styrke prosessen for selvanalyse og målsetting, og det er viktig å tenke med takknemlighet.
Bring litt magi inni hverdagen.
Kom, gi denne gaven til deg selv!

Erickson Alumni er for alle som er, eller har vært kunde/student hos Erickson.
Vårt formål er å ha et møtested og miljø for alle som vil bidra til egen og andres faglige utvikling, coachende væremåte og coaching.
Temaer som deltakerne interesserer seg for blir tatt opp, samt nyheter fra bransjen. De som ønsker, får organisert nye øvingstriader. Og vi etablerer coachingsirkler, der du for en periode får skaffet deg en egen coach og samtidig blir coach for en annen.
Nettverkstreffene holdes til minimumskost og sponses av Erickson.

Foredragsholdere var Bernt Torgussen, Erickson coach/trener, forfatter, pastor, og Jan Georg Kristiansen.

Hva var det viktigste for meg med å være på juleavslutningen 2011:

For meg er det viktig å treffe kolleger og utveksle erfaringer, få informasjon om nyheter og bli kjent med nye Ericksonere.

På juleavslutningen i år var det min studiekamerat Bernt Torgussen som holdt et innlegg om sitt konsept ”Hjemmeseier”. Det var interessant, spennende og veldig motiverende å lytte til og se hvordan han bygger opp og presenterer sin visdom og deler av sine erfaringer. Jeg kjøpte boken hans og jeg gleder meg til å lese den når julefreden senker seg.

Jeg jobber mye med både grupper og enkeltpersoner, men har ikke alltid kolleger jeg kan snakke med og hente inspirasjon og motivasjon i fra. Dette er noe som for meg kan være tungt i perioder og for meg er det vesentlig å treffe likesinnede som jeg kan snakke med, hente inspirasjon fra og få bekreftet at den arbeidsmetodikken jeg bruker er korrekt og få påfyll av motivasjon som jeg trenger så jeg holder ut i jobben en stund til.

I tillegg ble jeg overasket med en julepresang og ble bedt om å fortelle hva innholdet betød for meg i den jobben jeg gjør som coach.

Innholdet i presangen var et skopussesett og symbolbetydningen for meg var ” hvordan gå veien videre”. For meg var dette en viktig presang for jeg føler at jeg står ved et veiskille og fikk en påminnelse om hva jeg må gjøre for å komme videre.

 

Avslutningsvis vil jeg først få gratulere Jan Georg og Anna med en ny verdensborger, deretter ønske alle mine coachkolleger en riktig god jul og jeg gleder med til å treffe dere igjen neste år, til nye motiverende samtaler og erfaringsutvekslinger.

 

Med coachende julehilsen

 

Thomas Frydenlund