Referat Alumnitreff 3. februar 2010.
Fokus: Hvordan lage og fremføre avanserte Erickson-metaforer
Foredragsholder: Marilyn Atkinson

Referat Erickson alumnitreff 3.februar 2010:

Vi var 40 nåværende og tidligere Erickson-studenter som kom for å møte hverandre, høre om nytt og for å treffe Marilyn Atkinson som var på besøk til det Norske Erickson-kontoret. Dr. psychol Marilyn Atkinson er grunnlegger og President i Erickson Coaching International. Hun er kjent for sin magiske tilstedeværelse og klare tanke med tydelige strukturer for coaching og kommunikasjon, og delte mange fantastiske historier denne kvelden.

Kveldens faglige tema var hvordan lage avanserte metaforer.

Vi fikk smakebiter fra en av Marilyns morsomste kurs – om hvordan benytte den enorme kraften og mulighet for bevegelse som ligger i bruk av coachee’s egne metaforer, i løpet av en samtale.
Denne samtaleferdigheten er likeså verdifull for lederens medarbeidersamtale som for coachens coachsamtale.
Tema er utledet av arbeidet til Milton Erickson utviklet  på 50- og 60-tallet, og hans måte å benytte metaforer for å finne løsninger.
Vi fikk også hints om tema som også kan være nyttig ved at man – på en coachende måte – kan utforske informasjon og hint som kan komme fra egne drømmer. «Univers» betyr one song og mange vil huske Marilyn fortelle om The Hammerhead shark.

FOR HVEM ER AVANSERTE METAFORER NYTTIG?
-For coacher
-For lederens samtaler med medarbeidere og andre
-For selgere
-For lærere og pedagoger
-For alle som gjennom dialog vil hjelpe andre til å finne egne løsninger og  eierskap i egen situasjon.

Sted var som vanlig Kaktus Mat & Vinhus på Lilleakerveien 23, rett vs nybygget på CC Vest og like nedenfor våre kontorer på Lilleaker.

Nettverkstreff for alle Erickson-studenter
Vi startet som vanlig med mingling fra kl. 1700 til 1730 og fortsatte med det faglige fra kl. 17.30. God mat og drikke, gjensyn og mingling, faglig oppdatering i coachingfaget og lange, gode samtaler var på kveldens agenda.

PROGRAM:

•    17:00 – 17.30 Mingling, snacks og gjensynsglede.
•    17.30 – 18.45. Faglig del
•    19:00 – 19:30 Nyheter coachingbransjen, nyheter Erickson og diplomutdeling
•    19.45 – 21:30: To retters middag for nye og gamle kjente