Referat Alumnitreff 5. november 2009
Tema: Coaching av salgsprosesser og ISO-prosessen i ICF
Foredragsholder: Petter Bakken

Vi møttes på Kaktus Mat & Vinhus. Lilleakerveien 23 (rett vs nybygget på CC Vest og like nedenfor våre kontorer på Lilleaker). Buss 32 eller Trikk 13 (Jar).

Vi startet denne gang med mat (fra kl. 1700/1730 til 1830) og fortsatte med det faglige fra kl. 18.30 -2100/2130. Det ble god mat og drikke, gjensyn og mingling, faglig oppdatering i coachingfaget og i den temperamentsfulle debatten rundt ISO-sertifisering. Og lange, gode samtaler.

PROGRAM:
Kl. 17 – 1840 Middag
Kl. 18.40 – 19.10: Nyhetshjørnet: Erickson, coachmiljøet i Norge og utland, diplomutdelinger – Modul 4/5, offentlig sladder.
Kl. 19.10 – 19.30: Tips for coaching for salg/ salgssjefer, ved Petter Bakken (EPC)
Kl. 19.40 – 20.00: Kort om konflikten rundt ISO-sertifiseringsforslaget v/ Morten Neeb, ICF Norge President
Kl. 20.00 – 21.00: Tele-møte på høyttaler (anbefales uansett å få med seg!)
Kl. 21.00 – 21.30: Avslutning eller diskusjon inn i de små timer

Tema 1) Coaching av salgssjefer; tips ved Petter Bakken Ledercoach i HP (EPC)»

Stikkord: Viktighet av å håndtere salgscaser i all nivåer. Hva blir salg, hva er bortkastet tid. Hvordan kjøper kunden?. Breakaway Selling, Consultativ selling, Competive Direct Selling. Coaching for Sales Performance. Om kurs for salgsledere i coaching.
Petter har vært ansatt i HP siden 1981 og etter at han utdannet seg til Erickson coach, dreiet fra 2005 sine hovedoppgave i retning ledercoaching, Petter er gjeste-foreleser i i Modul 1 og modul 2 i TASC i Norge.

Tema 2) Introduksjon og debatt rundt omstridt ISO-sertifiseringsforslag

Det var kort introduksjon ved Morten Neeb, ICF Norge President, før vi knyttet oss til den ekstra-ordinære telefonkonferanse på høytaler kl 20.00 om ISO-standardiseringsprosessen ICF Global har i nyhetsmail informert om forslaget som er lagt ut på deres nettsider.
Les den her www.coachfederation.org/articles/index.cfm?action=view&articleID=500&menuID=0I

I korthet går forslaget som nå ligger ute til ”høring” ut på at eksisterende 3 nivåer for sertifisering (ACC, PCC
og MCC) erstattes med kun èn sertifisering. Det åpnes også for å vurdere enkelte spesialiseringer. Forslaget har vakt stort engasjement i USA.  Derfor er det mange som nå skynder seg for å sikre seg eksisterende sertifisering.

Internasjonalt har det oppstått en spontan interessegruppe, som etterspør klarere formål og forutsigelighet fra ISO-arbeidsgruppens forslag om sammenslåing av sertifiseringsnivåer, se link: http://icfcoachestakeastand.org/index.php?en_view-and-sign-letter
ICF Global ønsker respons før deres videre behandling i styremøte i desember (ingen beslutninger tas da).

Styret i ICF Norge vil sende uttalelse til ICF Global. Lene Rønning-Arnesen som sitter i det Globale styre vil informere om status, og svare på spørsmål.