Referat Alumnitreff 14. februar 2013. Tema: Mindfulness og  Coaching week – og Årsløfter Foredragsholdere: Eva Amundsen og Guro Hildre.

Tema for vintersamlingen:  Nyttårsløfter, Mindfulness og Coaching Week, og alle 27,5 fremmøtte (inklusive Katerina Sofia på 16 måneder)  tok med seg en symbolsk gave til Nyttårsløftene. Sted: Kaktus mat& Vinhus/baren

Mindfulness – klarhet i hvert øyeblikk!
Psykolog Eva Amundsen var Key speaker for kveldens hovedtema. Mindfulness passer for deg som ønsker å få frem det beste hos andre gjennom metoder for stressmestring og oppmerksomt nærvær i en hektisk hverdag.
Mindfulness handler om å være helt tilstede i livet. Det handler om å oppfatte den intense klarheten i hvert enkelt øyeblikk.
Vi blir mer levende. Vi får tilgang til våre egne kraftfulle indre ressurser; til innsikt, forvandling og helbredelse. – Jon Kabat-Zinn
Referanser: Jon Kabat-Zinn. Tilstede oppmerksomhet –  – intensjon – I øyeblikket – Aksept

www.nfon.no, Andries Kiese. Litteratur: Michael Chaskalson «The Mindful workplace»

Eva Amundsen er utdannet psykolog fra UIO fra 1993 og spesialist i klinisk psykologi.
Hun har tilleggsutdannelse som kunst- og uttrykksterapeut og instruktør i oppmerksomhetstrening (mindfulness) og har sin praksis hos Ericksons kontormiljø på Granli gård.

Nyttårsløfter
Alle fikk konkretisert sine 2013-mål.

Nyttårsforsettene var satt og gjennom plukking av en gave fant hver sitt svar på hvordan nettopp denne gave «er et symbol på det jeg forbereder meg på, med nye mål.
Miljøet av coacher styrket denne kvelden sine prosesser for selvanalyse og målsetting. Og med takknemlighet brakte alle 27 fremmøtte en liten symbolsk gave som ble et symbol på lykke til noen andre. Vi hadde puttet det i en ”magisk eske”, og alle tilstede trakk hver sin gave.

International Coaching Week 2013 – hva kan du få ut av det?
Guro Hildre informerte om det kommende International Coaching Week, et verdensomspennende initiativ, hvor formålet er å synliggjøre effekten av ICF-coaching og gjøre sertifiseringsordningen kjent blant ledere i næringslivet og offentlig virksomhet. Årets International Coaching Week arrangeres i Oslo 21.-24.mai 2013. Alle oppfordres til å være med på en hektisk uke rett etter 17.mai.

Ny Coachingsirkel. 6 coacher setter hverandre stevne i ukene fremover som coach og fokusperson.

Ordstyrer for kvelden var Jan Georg Kristiansen.
14 av 27 ble med på middag, en meget smakfull tapastallerken, inne i restauranten.

Guro Hildre informerte om International Coaching Week:

Psykolog Eva Amundsen holdt foredrag om Mindfullness:

Det var hyggelig stemning, og vi avsluttet kvelden sosialt med middag og hyggelige samtaler.

——————————————————————————————————————-

Det som var verdifullt for meg var høre foredraget til Eva Amundsen om Mindfulness, hvor likt ting henger sammen med coaching, mindfulness og psykologi. Men samtidig at det er forskjellig fagområder.

Møte andre med coacher , mingle med de og bli bedre kjente med noen av disse, ikke minst om vår felles interesse for faget.

Sette opp en coaching sirkel og se nytten av sette, enkelt og genialt J

Ørjan Gulstad (TASC 12B) (mange av bildene er tatt av Ørjan).

————————————————————————————————————————————

Det vart ein bra kveld!

Det eg satte aller størst pris på denne kvelden var å treffa igjen nye og gamle Erickson-studentar. Eg blir både inspirert og gira av å høyra om kva dei andre har fått til i forhold til coachingen sidan sist, og dette gir meg motivasjon og energi til å fortsetja med eigne mål og planar. I tillegg til dette, så er det jo ikkje til å leggja skjul på at eg har blitt veldig glad i denne Erickson-gjengen – eg digger dei gode samtalane og dei fine stundene som oppstår når me møtest.

Kari Røssland (TASC 12A)

————————————————————————————————————————————–

Det som var spesielt for meg var årsløftene og gaveutdelingene. Et av mine årsløfter var at jeg skulle fokusere på selvutvikling også når det gjaldt menneskene rundt meg. Når jeg åpnet gaven jeg hadde valgt ut, var den første tanken som slo meg at «Jeg fortjener bedre!» Klart og tydelig, og det var veldig verdifullt for meg.
SM (TASC 12B)

—————————————————————————————————————————————

Noe av det mest verdifullt ved Alumni nettverkstreff for meg var å møte noen av de jeg har gått i kull med setter jeg spesielt stor pris på.
Jeg ble inspirert til å utforske mindfullness videre. Spesielt fordi det er så god sammenheng mellom det vi fokuserer på i coaching, både for coach og coachee. Nå skal jeg hjem og pakke ned to bøker jeg har på nattbordet om mindfullness og pust. Bøkene er herved invitert med på vinterferie 🙂
Til sist, takker jeg for at jeg fikk anledning til å undre meg over hva som er viktig for meg i 2013. Det har jeg faktisk «glemt» å gjøre, og undringen ga verdifulle svar.
Kari Knutsen (TASC 12A)