Siste nytt

"Ekstremt-resultat-eierskap"; en misjon for coaching som overlever som selvstendig fag

(Av Jan G. Kristiansen, MA.coaching, MBA, MCC) Coaching som begrep er mye diskutert og debattert i Norge og i utlandet og kan om få år gå i oppløsning. For å overleve på sikt, tror jeg coaching må fremstå tydelig og tilby noe nytt og unikt i kommunikasjonsfaget, som ikke allerede er tilbudt av sine eldre og mye større"-ing-slektinger: som er veiledning, mentoring, undervisning og ledning, som også et hva et åpent spørsmål er. Uten en slik unikhet i definisjonen tror jeg "coaching" om få år vil bli bli "spist" (assimilert) av sine eldre slektninger.

Les mer

Kvinnelige ledere er flinkere enn menn

til å legge til rette for åpen dialog og kommunikasjon i bedriftene, viser et nytt doktorgradsprosjekt (Lisa Maria Whitehead, Universitetet i Agder) leser vi i Dagens Perspektiv 11.august 2017. Siden "åpen dialog og kommunikasjon" er nøkkelfokuser sett med coachingbransjens briller, tenker jeg med en gang at da har kvinnene i så fall gjennomsnittlig bedre trening i dette enn menn, før de blir målt.  
I sin avhandling «The Theory of Social Identity-driven Voice and Silence», har Lisa Maria Whitehead ved Universitetet i Agder, undersøkt 

Les mer

Torsdag 22/5: Digital, men fattet?

Torsdag 22/5 kl. 17:00 - 19:30: gratis Workshop Erickson#3 - International Coaching Week 2014 (19. - 25. mai), Oslo.
Hvordan behagelig være «av/på» online tilgjengelig, er et av selskapslivets mest populære samtaletemaer fordi det opptar folks hverdag. Hvordan merker du «den digitale uutholdelige letthet» og hva kan du gjøre med det? Og med hvilke personlige, coachende verktøy, kan du få det som du ønsker om dette, er tema Erickson inviterer til.

Dato: Torsdag 22. mai 2014, kl. 17:00 – 19:30

STED: Granli gård, Erickson coaching, Ullernchausseen 119

Påmelding her >>

Image courtesy of adamr / FreeDigitalPhotos.net

 

Hør hva en Erickson coach levende skriver om «Det digitale monsteret» på vår blogg: «Du kjenner det som kniven i maven, den vrir seg rundt , uroen som har tatt bolig i hele kroppen. Tomheten rundt deg er overveldende, selv om dere er i samme rom. Tankene dine flyr inn i det mørke rommet, rommet der usikkerheten og raseriet bor, de vonde følelsene kryper fram i deg. Du har egentlig lyst å hyle ut «er jeg totalt usynlig for deg»? Du kveler hylet i stedet, aldri om du vil trygle om oppmerksomhet! Tvilen på deg selv føles fundamental, har du noen som helst verdi? Alle tankene, ordene og refleksjonene du har, de kommer ikke ut. Du får det ikke til, du har lukket alt inne, du ser ingen mottaker. Du har resignert, DET har vunnet – det digitale monsteret!»

Jeg er sikker på at de fleste kan kjenne seg igjen i noe av dette. Om hvordan det oppleves å være fullstendig oversett og ignorert hos partner, venn e.l. i møte

med den digitale verden. iPhone, iPad og alle andre digitale plattformer styrer nå mye av adferden vår. Liv leves men ikke nødvendigvis her og nå i det fysiske møtet, men der ute «in the outer space». Blikkene er vendt bort og ned, vi ser nesten ikke på hverandre lenger. Det usikre smilet om morgenen, det flakkende blikket, den stolte gangen – legger vi lenger merke til disse signalene vi sender til hverandre som forteller så mye mer enn tusen ord? Og hva lærer vi våre barn – de som suger til seg alle inntrykk fram til de er seks år? Jeg ser for meg 3-åringen vår hjemme som er som sugd inn i iPaden sin «theouter space». Er dette risikofritt?


Forskning viser at ingenting er så ødeleggende i en nær relasjon som manglende engasjement fra partner, nære venner, familie eller andre personer vi forholder oss til. Manglende engasjement påvirker direkte følelsen av egenverdi. En god selvfølelse er helt sentral i det å utvikle en sunn holdning til oss selv og det livet vi lever. Når det meste av vår tid og interesse gis til sosiale medier o.l., vil dette selvfølgelig gjøre noe med hvordan vi forholder oss til andre mennesker rundt oss. Hvis vi begynner å brenne inne med våre tanker og følelser i relasjon til andre, fordi vi ikke blir møtt av den andre, vil vi gradvis gli fra hverandre og gi slipp.

Nære relasjoner blir fjerne, forankring blir borte og vi mister noe helt sentralt i å bygge en god trygghet og et godt fundament i livet. De digitale relasjonene har blitt viktigere enn deg og meg. Men er det egentlig så alvorlig som beskrevet her?


Både ja og nei. «Ja» hvis vi bare lar tingene få utvikle seg videre uten å stoppe opp og tenke over hva som skjer. «Nei» hvis vi utvikler og finner gode metoder for å ta vare på oss selv – og andre – i den digitale hverdagen som har kommet for å bli.

Erickson Coaching har utviklet gode metoder og verktøy du kan bruke for å hjelpe deg selv eller hjelpe andre møte utfordringene med den nye digitale hverdagen. Kom på workshop hos Erickson Coaching torsdag 22. mai, og lær mer om hvordan du bl.a. kan utvikle gode og sunne relasjoner til deg selv, til andre og til iPad’en.

Program «Digital, men fattet?»

Torsdag 22. mai 2014, kl. 17:00 – 19:30

-       Kl. 17:00. introduksjon ICF og Erickson

-       diskusjon i smågrupper «hva er de viktigste spørsmålene rundt tema»

-       diskusjon

-       presentasjon Erickson prøvecoacher

-       kl. 18:00 pause

-       presentasjon og metodikker fra Erickson

-       spørsmål /svar generelt

-       Oppsummering

-       kl. 1930 Ferdig

-       For de som ønsker: avtale om prøvecoaching med Erickson coach under sertifisering

Påmelding her >>

Forfattere: Janne Bjørnsen (t.v.), Jan Georg Kristiansen

jbjrnsen@gmail.com, mobil: 9592 6440, for spørsmål om arrangementet.

 

Erickson Coaching Nordic AS

Besøksadresse:
Ullernchausseen 119,
Lilleaker, Oslo

Postadresse:
Postboks 262 Lilleaker,
0216 Oslo

Telefon: 400 41 204