Siste nytt

GDPR (ikke publisert)

Kjære venner, Du har sikkert hørt om den nye databeskyttelsesforskriften ("GDPR") som trer i kraft i 2018. Vi skriver derfor til deg for å fortelle deg at vi har gjort noen endringer i retningslinjene våre, for å kunne styrke dine personvernrettigheter og for å gi deg mer klarhet og kontroll over hvordan vi bruker informasjonen din. Du har sikkert mottatt ganske mange e-postmeldinger om dette allerede, så derfor vil også vi holde dette kort, slik at du kan komme tilbake til coachingen din!

Les mer

ÆRLIGHET uten tillit = Mulig overgrep. Om coaching, terapi, ICF. DEBATT

Med hjelp av en Addictologi-terapeut gikk coaching-begrepet forrige uke (desember 2017) fra å være «litt varm sten» til ett steg nærmere «lava» i Norge! Fra jobbreise i Riga leste jeg VG på nett’s siste VG-research artikkel rett før leggetid, og jeg klarte ikke sovne igjen. Nå blir det gru-spennende! Jeg regner med at tommel-skruen vris ytterligere mot coaching-ordet, fordi addictologen og hans oppdragsgiver begge refererer til «lederutvikling og coaching», og de holder flagget høyt hevet. Og han og jeg er tilsynelatende i samme bransje! Dette er sterk kost for oss som hegner profesjonelt om coaching-ordet, som noe annet enn «hvasomhelstmedspørsmålstegn?etter». Dommen fra Oslo tingrett er ikke rettskraftig, men Borgarting lagmannsrett har varslet partene om at de vurderer å nekte oppdragsgiver å fremme en anke, skriver VG (9/12-'17). For andre gang på et par uker har jeg støtt på eksperter som fremhever ærlighet som metode for utvikling. Ærlighet er en fin egenskap. Jeg mener at ICF-coachingen sessens er utvikling av ærlighet i coacheens møte med seg selv. Coachens forvaltning av sin egen ærlighet er en nøkkel i diskusjon av hva er coaching!

Les mer

Bilder og oppsummering "Spesialistworkshop for coacher"

Coacher kom for å få løftende tilbakemelding på sin coaching. Erickson arrangerte Spesialistworkshop for profesjonelle coacher tirsdag 21. mai klokken 17:30.

Erickson arrangerte Spesialistworkshop for profesjonelle coacher tirsdag 21. mai klokken 17:30. Dette var "mentorcoach-gym" for coacher som ville spisse sine coachingferdigheter til ICF nivå, og minimumskravet til deltakelse var satt til minst 10 dager coachingkurs, slik at de tilsvarte omtrent ICF's laveste kvalitetsnivå ACC. Deltakerne møtte erfarne Erickson coacher på profesjonelt PCC nivå eller tilsvarende og deltakerne fikk løftende, direkte tilbakemelding på sin coaching.


- "Jeg fikk mye kunnskap av den erfarne Erickson coachen på ICF nivå PCC, som lyktes gi meg effektiv tilbakemelding som vil perfeksjonere min evne til coachposisjon". En av coachstudentene på ICF nivå PCC uttalte at "jeg har bidratt flere ganger på mentorcoach-gym'ene fordi jeg her får praksis i å gi løftende/coachende tilbakemeldinger, som er noe av det jeg som best løfter min arbeidshverdag som leder".


Fagansvarlig Jan Georg Kristiansen, MCC Coach sertifisert in action. Arkivfoto av Anniken Valstad.