Siste nytt

"Ekstremt-resultat-eierskap"; en misjon for coaching som overlever som selvstendig fag

(Av Jan G. Kristiansen, MA.coaching, MBA, MCC) Coaching som begrep er mye diskutert og debattert i Norge og i utlandet og kan om få år gå i oppløsning. For å overleve på sikt, tror jeg coaching må fremstå tydelig og tilby noe nytt og unikt i kommunikasjonsfaget, som ikke allerede er tilbudt av sine eldre og mye større"-ing-slektinger: som er veiledning, mentoring, undervisning og ledning, som også et hva et åpent spørsmål er. Uten en slik unikhet i definisjonen tror jeg "coaching" om få år vil bli bli "spist" (assimilert) av sine eldre slektninger.

Les mer

Kvinnelige ledere er flinkere enn menn

til å legge til rette for åpen dialog og kommunikasjon i bedriftene, viser et nytt doktorgradsprosjekt (Lisa Maria Whitehead, Universitetet i Agder) leser vi i Dagens Perspektiv 11.august 2017. Siden "åpen dialog og kommunikasjon" er nøkkelfokuser sett med coachingbransjens briller, tenker jeg med en gang at da har kvinnene i så fall gjennomsnittlig bedre trening i dette enn menn, før de blir målt.  
I sin avhandling «The Theory of Social Identity-driven Voice and Silence», har Lisa Maria Whitehead ved Universitetet i Agder, undersøkt 

Les mer

Bilder og oppsummering "Spesialistworkshop for coacher"

Coacher kom for å få løftende tilbakemelding på sin coaching. Erickson arrangerte Spesialistworkshop for profesjonelle coacher tirsdag 21. mai klokken 17:30.

Erickson arrangerte Spesialistworkshop for profesjonelle coacher tirsdag 21. mai klokken 17:30. Dette var "mentorcoach-gym" for coacher som ville spisse sine coachingferdigheter til ICF nivå, og minimumskravet til deltakelse var satt til minst 10 dager coachingkurs, slik at de tilsvarte omtrent ICF's laveste kvalitetsnivå ACC. Deltakerne møtte erfarne Erickson coacher på profesjonelt PCC nivå eller tilsvarende og deltakerne fikk løftende, direkte tilbakemelding på sin coaching.


- "Jeg fikk mye kunnskap av den erfarne Erickson coachen på ICF nivå PCC, som lyktes gi meg effektiv tilbakemelding som vil perfeksjonere min evne til coachposisjon". En av coachstudentene på ICF nivå PCC uttalte at "jeg har bidratt flere ganger på mentorcoach-gym'ene fordi jeg her får praksis i å gi løftende/coachende tilbakemeldinger, som er noe av det jeg som best løfter min arbeidshverdag som leder".


Fagansvarlig Jan Georg Kristiansen, MCC Coach sertifisert in action. Arkivfoto av Anniken Valstad.

Erickson Coaching Nordic AS

Besøksadresse:
Ullernchausseen 119,
Lilleaker, Oslo

Postadresse:
Postboks 262 Lilleaker,
0216 Oslo

Telefon: 400 41 204