Siste nytt

ÆRLIGHET uten tillit = Mulig overgrep. Om coaching, terapi, ICF. DEBATT

Med hjelp av en Addictologi-terapeut gikk coaching-begrepet forrige uke (desember 2017) fra å være «litt varm sten» til ett steg nærmere «lava» i Norge! Fra jobbreise i Riga leste jeg VG på nett’s siste VG-research artikkel rett før leggetid, og jeg klarte ikke sovne igjen. Nå blir det gru-spennende! Jeg regner med at tommel-skruen vris ytterligere mot coaching-ordet, fordi addictologen og hans oppdragsgiver begge refererer til «lederutvikling og coaching», og de holder flagget høyt hevet. Og han og jeg er tilsynelatende i samme bransje! Dette er sterk kost for oss som hegner profesjonelt om coaching-ordet, som noe annet enn «hvasomhelstmedspørsmålstegn?etter». Dommen fra Oslo tingrett er ikke rettskraftig, men Borgarting lagmannsrett har varslet partene om at de vurderer å nekte oppdragsgiver å fremme en anke, skriver VG (9/12-'17). For andre gang på et par uker har jeg støtt på eksperter som fremhever ærlighet som metode for utvikling. Ærlighet er en fin egenskap. Jeg mener at ICF-coachingen sessens er utvikling av ærlighet i coacheens møte med seg selv. Coachens forvaltning av sin egen ærlighet er en nøkkel i diskusjon av hva er coaching!

Les mer

KAMPANJE -25% frist 8.mai: Styrk din markedsverdi. Grunnkurs kundefokusert coaching oppstart februar. "Anerkjennende samtaler" (TASC Modul 1).

For deg som ønsker en mer coachende og anerkjennende kommunikasjonsstil for deg selv og de rundt deg, privat eller profesjonelt. For deg som ønsker utdanne deg til coach og mentaltrener basert på den internasjonale ICF-standarden for coaching. For deg som vil hjelpe deg selv og enhver annen person se muligheter og realisere sitt beste seg. For deg som vil beherske hvordan hjelpe (deg selv og) den andre sikre kontroll og "ekstremt grad av resultat-eierskap" i de mest utfordrende situasjoner. For deg som ønsker få frem det beste hos andre med coaching, relasjonsledelse og mentaltrening! Programmet jevnlig forbedret. Se under for kursinnhold. Bli med på gratis minikurs for smakebit og få inntrykk av "nerven" i denne ICF godkjente coachutdanningen og praktiske hverdagsnytten i lederrollen og andre situasjoner.

Ved påmelding skriv "Kampanjerabatt før 8/5-2018= kr. 5.175,-" (veiledende 6900,- minus 25% (1.725,-) for 2,5 dager kurs inkl. kursmateriell, kurs-forfriskninger/frukt/snacks og 3 uker ettertrening. Påmeldingsfrist kampanje 8. mai:

Les mer her >>
Meld deg på her >>

Les mer

Coachutdannelse

I Norge finnes det kun 3 skoler som utdanner coacher frem til en ICF sertifisering og vi i Erickson er stolte av å si at vi er en av dem. Ved å gjennomføre en coachingutdanelse hos oss, oppfyller du kravene ICF har satt. Vi i Erickson Coaching synes det er viktig at bransjen klarer å legge til grunn for prinsipielle definisjoner av ordet ”coaching”, som får frem hva som er unikt ved coaching, og hva som skiller seg fra andre kommunikasjonsformer som veiledning, mentoring, mental trening, ledelse, consulting og rådgivning.

 

Coachutdannelse basert på de rette spørsmålene og kundens eierskap

Vi mener en god coach er en som hjelper sin samtalepartner til å videreutvikle indre drivkrefter og dermed få til de resultatene de ønsker å oppnå. De behøver ikke å gi etter og gi deg konkrete råd, men benytter forskjellige spørsmålsteknikker for at du skal få et riktig perspektiv på spørsmålene du behøver svar på. Dersom du har spørsmål vedrørende vår coach-utdannelse som ikke blir besvart på disse sidene her er det bare å ta kontakt for ytterligere informasjon.

 

Du vil ta del i en coachutdannelse basert på våre 11 kjernekompetanser fra ICF’s globale coachingstandard:

1. På bølgelengde-ferdigheter (engelsk build rapport)

2. Etablere coach-posisjon (engelsk coach presence)

3. Å sette samtalens ”coaching-kontrakt”

4. Aktiv lytting

5. Kraftfulle spørsmål

6. Direkte kommunikasjon

7. Skape bevissthet (creating awareness)

8. Designe handlingsrekker

9. Planlegging og målsetting

10. Møte med ICF etiske retningslinjer / profesjonelle standarder

 

Disse begrepene er skapt over mange år og er blitt del av Ericksons varemerke i vår coachutdannelse:

• Coachende væremåte, coachende lederstil, og anerkjennende kommunikasjon

• Løsningsfokuserte prinsipper som coaching-prinsipper

• Coach-posisjon som klarhet i skillet mellom coaching og ledelse

• Coaching-kontrakt for samtalen, dvs kvalitetene rundt en kundes målsetning,

• Integrasjonen mellom kognitiv trening/NLP og ICF’s kriterier for god coaching

• White board coaching, effektive formater brukt i coaching også på telefon

• Milton Ericksons kjerneverdier og evne til språkkunst for klare å flytte mennesker

• Positiv psykologi, et positivt menneskesyn

Hva er jobbmulighetene etter en coachutdannelse?

 

En coach kan jobbe med profesjonell coaching, veiledning, rådgivning, mentorskap, ledelse og informasjonsarbeid, i både private og offentlige virksomheter. Ledere, mellomledere, og andre i privat eller offentlig sektor, velger i noen tilfeller å ta en videreutdanning som veileder, interncoach eller HR-rådgiver for å få bredere kunnskap innen for eksempel bedriftsledelse. Vi mener at alle ledere bør ha en slik sertifisering for at de skal kunne være en god samtalepartner og leder for sine ansatte.

 

Ønsker du mer informasjon om vår coachutdannelse er du hjertelig velkommen til å besøke oss på Granli Gård Kontormiljø/Den røde låve. Besøksadressen vår er Ullernchausseen 119 / 117, 0284 Lilleaker (Oslo). Du kan nå oss på Telefon: 400 41 204 eller sende oss en E-post: post@erickson.no

 

Vi ser frem til å høre i fra deg!