Siste nytt

ÆRLIGHET uten tillit = Mulig overgrep. Om coaching, terapi, ICF. DEBATT

Med hjelp av en Addictologi-terapeut gikk coaching-begrepet forrige uke (desember 2017) fra å være «litt varm sten» til ett steg nærmere «lava» i Norge! Fra jobbreise i Riga leste jeg VG på nett’s siste VG-research artikkel rett før leggetid, og jeg klarte ikke sovne igjen. Nå blir det gru-spennende! Jeg regner med at tommel-skruen vris ytterligere mot coaching-ordet, fordi addictologen og hans oppdragsgiver begge refererer til «lederutvikling og coaching», og de holder flagget høyt hevet. Og han og jeg er tilsynelatende i samme bransje! Dette er sterk kost for oss som hegner profesjonelt om coaching-ordet, som noe annet enn «hvasomhelstmedspørsmålstegn?etter». Dommen fra Oslo tingrett er ikke rettskraftig, men Borgarting lagmannsrett har varslet partene om at de vurderer å nekte oppdragsgiver å fremme en anke, skriver VG (9/12-'17). For andre gang på et par uker har jeg støtt på eksperter som fremhever ærlighet som metode for utvikling. Ærlighet er en fin egenskap. Jeg mener at ICF-coachingen sessens er utvikling av ærlighet i coacheens møte med seg selv. Coachens forvaltning av sin egen ærlighet er en nøkkel i diskusjon av hva er coaching!

Les mer

KAMPANJE -25% frist 8.mai: Styrk din markedsverdi. Grunnkurs kundefokusert coaching oppstart februar. "Anerkjennende samtaler" (TASC Modul 1).

For deg som ønsker en mer coachende og anerkjennende kommunikasjonsstil for deg selv og de rundt deg, privat eller profesjonelt. For deg som ønsker utdanne deg til coach og mentaltrener basert på den internasjonale ICF-standarden for coaching. For deg som vil hjelpe deg selv og enhver annen person se muligheter og realisere sitt beste seg. For deg som vil beherske hvordan hjelpe (deg selv og) den andre sikre kontroll og "ekstremt grad av resultat-eierskap" i de mest utfordrende situasjoner. For deg som ønsker få frem det beste hos andre med coaching, relasjonsledelse og mentaltrening! Programmet jevnlig forbedret. Se under for kursinnhold. Bli med på gratis minikurs for smakebit og få inntrykk av "nerven" i denne ICF godkjente coachutdanningen og praktiske hverdagsnytten i lederrollen og andre situasjoner.

Ved påmelding skriv "Kampanjerabatt før 8/5-2018= kr. 5.175,-" (veiledende 6900,- minus 25% (1.725,-) for 2,5 dager kurs inkl. kursmateriell, kurs-forfriskninger/frukt/snacks og 3 uker ettertrening. Påmeldingsfrist kampanje 8. mai:

Les mer her >>
Meld deg på her >>

Les mer

Ta Modul 5 og få med deg Teamcoaching

Hei, kjære Erickson coach!

Her er et spesialtilbud til deg som har Modul 4 av Erickson Coaching TASC, og som er interessert i å dyktiggjøre og perfeksjonere din kompetanse i coaching og coachende væremåte.

 


Spesialrabatt for deg og din personlige utvikling...
Ta Modul 5 og få med deg Teamcoaching

Erickson Coaching i Norge tilbyr alle med Modul 4 TASC en
samlet spesialpris på Kombinert Modul 5 (ICF-sertifisering ACTP, ACC/PCC 2014 vår, - i The Art & Science of Coaching.) + 3 dager Teamcoaching 12.-14/11 -2014):

STATUSMELDING PÅMELDTE DELTAKERE MODUL 5 COACH MASTERY

STATUS: Erickson har mottatt 8 skriftlig påmeldinger til Modul 5 Coach Mastery.
For oppstart teleklassene (8/4, kl .07:00), mangler i dag 2 deltakere for å nå minimumsgrensen på 10 påmeldte (maks 14 stk).

Vi anser det 70% sannsynlig at formell oppstart teleklasser kan skje på datoen over. Påmeldingsfrist. Snarest og senest 20/3.

OVERSIKT PÅMELDTE TIL MODUL 5 H:

TASC årsklasse:

2012B Gulstad Ørjan
2012B Knutsen Sissel-Kristin
2011B Løvaas Eli Sæterhaug
2012B Monrad-Hansen Rikke
2011B Ringen Lise
2013A Røsdal Heidi Videhi
2012A Røssland Kari 
2012B Simonnes Tone 

VIL DU VÆRE MED HER?


Velkommen til Modul 5

Modul 5 er femte og siste av modulene i The Art & Science of Coaching.

Mestring, perfeksjonering, hvordan møte ditt marked, er stikkord for femte modul vi også kaller ”.. og hele kongeriket”.
Her vil du forankre og perfeksjonere deg i dine kraftfulle kommunikasjonsverktøy i coaching og coachende væremåte.
- De påmeldte før teleklasse-oppstart (prestart) kan starte mentorcoaching tidligere. Dere oppfordres til å igangsette triader, kollokvier, repetere TASC-samlinger som assistenter og være aktive i mentorcoach gym
- Deltakelse på 12 teleklasser (Forutsatt 10 påmeldte start på påmeldingsfrist).
- 6 unike mentor-coach timer med MCC sertifisert coach
- Avsluttende eksamener

Du får:
* Modul 5 (halvt år med telefon/skype-samling hver 14.dag om morgenen start 8.april kl. 07:00-08.45 + mentor-coaching m.m.) Normalpris kr. 34.000,-.
Trykk her for produktark Modul 5.


* 3 dager Teamcoaching med Kristiansen/Lebedeva 12.-14./11-14 (ellers generelt Early bird tilbud -20% 4 måneder før (eller -10% 2 måneder før). Normalpris kr. 9500,-. Dvs. -47% reduksjon i kombinasjon med Modul 5.
Trykk her for produktark Teamcoaching.

TILBUD: kr. 39.000,- for begge kursene.
Påmeldingsfrist søndag 20.mars. Bruk merknad "Kombi M5+TEAM 20140320".

NYHET tilleggsinformasjon. Etter spørsmål fra en tidligere Modul 5'er:
Du som er Modul 5’er fra før kan få en viss «tilbakevirkende kraft effekt pga Modul 5» mht påmelding teamcoachingkurset høsten 2014,
hvis du melder deg på som «Early bird» gis -27% reduksjon (4 måneder påmeldingsfrist).

PÅMELDING eller spørsmål skjer direkte ved epost til jan.georg@erickson.no /mobil 90682512.

Hvis du mangler noe på Modul 4-rapporten, ta kontakt om hva du kan gjøre.
Håper å se deg på oppstarten 8.april!

FAQ's:
________________________________________________________

Hvem kan søke oppstart på Modul 5?
Den som har levert Modul 4-rapporten, eller setter en frist for innlevering

Det formelle kravet for å starte på Modul 5, er at du har levert Modul 4-rapport, som er godkjent.
Det betyr at du i den har minst 25 coachingtimer levert. Si fra om hvilken innleveringsfrist du trenger, sammen med din fremdriftsplan levering Modul 4-rapport.
Vi ønsker også at du har vist at du har prøvd praktisere kjerneverdiformatet. Derfor ber vi søkere om at de vedlegger i det minste selvevalueringsskjema + kundens evalueringsskjema etter en coaching der kjerneverdiøvelsen er blitt benyttet. Det teller også at den kun er forsøkt benyttet, siden det også vanligvis har god effekt på coachee.

_________________________________________________________

Tips: Hvordan få kunden til å tillate opptak av coaching-samtale
Tilby opptak av coaching-samtale kun til bruk for kunden selv

Gi kunden en oppgave om å lytte på coaching-opptaket til neste sesjon, for sin egen lærings skyld.
Deretter, når kunden har trygghet om hva opptaket faktisk inneholder, kan du velge å spørre
om tillatelse til å få bruke en kopi kun for din egen opplæring sammen med din triade. Husk å ha med konfidensialitets-skjema til kunden som du signerer, hvis du får et ja. Lytting på egen coaching er obligatorisk etter modul 3 og en naturlig del av læringsprosessen i Modul 5.
_________________________________________________________

For deg som har tatt Modul 5 tidligere
Du kan repetere Modul 5 teleklassene

For kr. 3400,- kan du fordype deg i den faglige gjennomgangen i teleklassene. Som fordypningsstudent forholder du deg i utgangspunktet som observatør, og kan invitereres inn som ressurs av treneren. Få med deg det siste innen Erickson-coaching metodikk og lytt på den levende coachingen vi har på direkten i teleklassene. Repeterere kan også kjøpe mentor-coachingtimer, for tiden priset til 1800,-/time. 
_________________________________________________________

Vi i Erickson ønsker deg som er "Modul 4" - med eller uten ferdig M4-Rapport : - ) - en fortsatt god vintertid!

Vennlig ”coachende
Vår- og snart Holmenkollsøndags-hilsen

Jan Georg Kristiansen
Redaktør