Siste nytt

ÆRLIGHET uten tillit = Mulig overgrep. Om coaching, terapi, ICF. DEBATT

Med hjelp av en Addictologi-terapeut gikk coaching-begrepet forrige uke (desember 2017) fra å være «litt varm sten» til ett steg nærmere «lava» i Norge! Fra jobbreise i Riga leste jeg VG på nett’s siste VG-research artikkel rett før leggetid, og jeg klarte ikke sovne igjen. Nå blir det gru-spennende! Jeg regner med at tommel-skruen vris ytterligere mot coaching-ordet, fordi addictologen og hans oppdragsgiver begge refererer til «lederutvikling og coaching», og de holder flagget høyt hevet. Og han og jeg er tilsynelatende i samme bransje! Dette er sterk kost for oss som hegner profesjonelt om coaching-ordet, som noe annet enn «hvasomhelstmedspørsmålstegn?etter». Dommen fra Oslo tingrett er ikke rettskraftig, men Borgarting lagmannsrett har varslet partene om at de vurderer å nekte oppdragsgiver å fremme en anke, skriver VG (9/12-'17). For andre gang på et par uker har jeg støtt på eksperter som fremhever ærlighet som metode for utvikling. Ærlighet er en fin egenskap. Jeg mener at ICF-coachingen sessens er utvikling av ærlighet i coacheens møte med seg selv. Coachens forvaltning av sin egen ærlighet er en nøkkel i diskusjon av hva er coaching!

Les mer

KAMPANJE -25% frist 8.mai: Styrk din markedsverdi. Grunnkurs kundefokusert coaching oppstart februar. "Anerkjennende samtaler" (TASC Modul 1).

For deg som ønsker en mer coachende og anerkjennende kommunikasjonsstil for deg selv og de rundt deg, privat eller profesjonelt. For deg som ønsker utdanne deg til coach og mentaltrener basert på den internasjonale ICF-standarden for coaching. For deg som vil hjelpe deg selv og enhver annen person se muligheter og realisere sitt beste seg. For deg som vil beherske hvordan hjelpe (deg selv og) den andre sikre kontroll og "ekstremt grad av resultat-eierskap" i de mest utfordrende situasjoner. For deg som ønsker få frem det beste hos andre med coaching, relasjonsledelse og mentaltrening! Programmet jevnlig forbedret. Se under for kursinnhold. Bli med på gratis minikurs for smakebit og få inntrykk av "nerven" i denne ICF godkjente coachutdanningen og praktiske hverdagsnytten i lederrollen og andre situasjoner.

Ved påmelding skriv "Kampanjerabatt før 8/5-2018= kr. 5.175,-" (veiledende 6900,- minus 25% (1.725,-) for 2,5 dager kurs inkl. kursmateriell, kurs-forfriskninger/frukt/snacks og 3 uker ettertrening. Påmeldingsfrist kampanje 8. mai:

Les mer her >>
Meld deg på her >>

Les mer

Alumnisamling 27. februar 2014

Alumnisamling 27. februar 2014 Referat Alumnitreff 27. februar 2014. Tema: Highlights fra nye boken i «Coaching» (Berg, Ribe) med øvelser i lederutvikling. Foredragsholdere: Ellen Ribe

Highlights fra nye boken i «Coaching» (Berg, Ribe) med øvelser i lederutvikling.

Vi gledet oss å høre og var meget spent på om den nye boken kan konkurrere om å bli markedets beste fagbok i coaching.


Boken «Coaching» er godt kjent av mange og mye brukt i bl.a. coachingkursene på BI.

Medforfatter Ellen Ribe presenterte 3.utgave av boken inkludert praktiske metoder inspirert av TASC og Marilyn Atkinson.

Tema: Noen highlights fra nye boken i «Coaching» (Berg,Ribe). Eksempler på øvelser i  lederutvikling med fokus på coaching

Under, noen bilder fra kvelden:

 

Museumsbestyrer Erik Edvardsen introduserte med siste nytt om Ibsen

 

Ellen Ribe engasjert om forskningsdokumentert glede i coaching

Ellen Ribe korrekt antrukket i Erickson «kvadrantgenser» : -)

Fagboken «Coaching» har vært en av de mest leste coachingbøkene i Norge.
Ellen er medforfatter og snakket om siste utgave boken Coaching, som hun presiserte er kraftig forbedret:

 

Inntrykk fra deltaker Claus Hagli: «En gi og ta kultur», «Deling er jo den nye konkurransen»

Ellen Ribes foredrag og bokpresentasjon" "Coaching"/i store organisasjoner"  på alumnitreffet i går  gikk rett hjem hos en meget engasjert og  entusiastisk  forsamling av Ericson-coacher og studenter. Coaching er på vei til å bli akseptert som en profesjon. Ribe underbygget dette ved å vise til aktuell forskning på feltet. Coachingpsykologi er i ferd med å ble et begrep med innhold og tyngde! Det gir større legitimitet til dette faget i markedet.

For min egen del synes jeg det var særlig spennende å høre hennes betraktninger på hva som ligger i en coachingkultur," en gi og ta kultur" hvor deling er det sentrale. Dette har stor relevans til mitt eget fagfelt!. Hvordan utvikle skoler og organisasjoner innen samme konsern (etat)  ved deling?" Deling er jo den nye konkurransen" heter det i gründermiljøene". Her kan coaching bli et viktig verktøy, men også et nytt "mindset" i det framtidige arbeidslivet! Takk for Ellens spennende tanker. Og så er det jo hyggelig å møte gode coachingvenner!

Claus Hagli,
senior rådgiver Utdanningsetaten i Oslo
(Erickson alumni: TASC 2013B, Modul 4)

 

Inntrykk fra deltaker Mette Nilsen: «gi-kultur», «resiliens (følelsesmessig robusthet)», «coachingpsykologi»

Etter en engasjert introduksjon (Red.anm: fra museumsbestyrer Erik Edvardsen) om Ibsenhuset og hvordan de tar vare på Ibsens liv og virke,
overtok Ellen Ribe og tegnet rammene for den neste timen. Vi ble servert smaksprøver fra boken «Coaching» (Berg, Ribe) som kretser rundt hva er coaching, hvordan coache og hvorfor coaching.
Vi fikk forskningssnadder og ikke minst fikk vi trene. Tre oppgaver og en øvelse ble naturlig flettet inn og bidro gjennom god summing og høyt støynivå til forsterket læring.

Tre stikkord jeg tar med meg fra kvelden er gi-kultur, resiliens (følelsesmessig robusthet) og at coching er anvendt positiv psykologi.
Det mest verdifulle var nok å gjøre morgenøvelsen. Den er godt fundamentert i positiv psykologi gjennom å fokuserer på hva jeg er takknemlig for, hva jeg er tilfreds med og hva jeg ønsker for denne dagen.

Kvelden ble avsluttet med god mat og drikke i godt selskap (Red.anm: på italienske Ruffino) før jeg dro hjem. Litt mer vis og som alltid litt nysgjerrig.
Nå har jeg lyst til å se mer på den nye forskningen om coaching og ikke mist grave litt i ordet coachingpsykologi. Vil fundamentet for coaching i tillegg til positiv psykologi være coachingpsykologi? Og vil vi høre ledere snakke om at her i vår organisasjon har vi en coachingkultur?

Mette Nilsen
HR Rådgiver Kommunal- og moderniseringsdepartementet
(Erickson alumni: TASC 2006B, Modul 5C 2007)

 

 Fagekspert: Ellen Ribe

 

Ellen Ribe presenterte noen av bokens innhold og temaer:
- Mindfulness, hjernens virkemåte, resiliens, signaturstyrker, selvledelse, teamcoaching og  coachingkultur.
- Oppdatert forskning på coaching,  som vi tror bidrar til økt legitimitet for coaching.
- Kjente coachingmetoder og teknikker samt små tester. For eksempel en  praktisk metode er inspirert av TASC og Marilyn Atkinson.
- Eksempler på hvordan hun jobber med lederutvikling med fokus på coaching og mentoring. Konkrete øvelser.


Praktiske erfaringer Lederkurs og evaluering i store organisasjoner

- Lederens verkøykasse med coaching og mentoring som sentrale virkemidler.
- “Gi-kultur” og coachingkultur  for bedre prestasjoner.
- Evaluering av lederutvikling med fokus på coaching og mentoring

 

Ellen Ribe

Cand.mag. (UiO). Bedriftsøkonom (BI). Erickson coach (ECPC).
Har jobbet med HR. 1:1 coaching. Lederutviklingsprogram med fokus på coaching og mentoring.  Timelærer BI. Tidligere styremedlem i ICF Norge.
Ellen er Daglig leder i Morten Emil Berg AS.
Medforfatter av boken Berg og Ribe (2013) Coaching. Å hjelpe ledere og medarbeidere til å lykkes. 3. utgave,  Universitetsforlaget

Ellen er Ericksoncoach ECPC (TASC Modul 5) og tidligere styremedlem i ICF Norge.

TID: 27. Februar kl. 17:00 -20.00
STED: Ibsenmuseet , klikk for info >>

Programmet var som følger:
•    16:50: Registrering

•    17:00 - 17.25 Mingling, snacks og gjensynsglede. Matbestilling for de som blir til middag.
•    17.30 - 18.45 Faglig del: highlights fra nye boken i «Coaching» (Berg,Ribe) øvelser i  lederutvikling ." Ellen Ribe.
•    18.45 -19.15  Nyheter fra ICF og fra Erickson, diplomutdelinger, forming av ny coach-sirkel for deg som vil samle flere coachingtimer.

Pause/mingling.

MIDDAG
•    19.30 - 21:00 Spisested: Etter Ibsenmuseet, forflyttet vi oss til Rufino for middag!