Siste nytt

ÆRLIGHET uten tillit = Mulig overgrep. Om coaching, terapi, ICF. DEBATT

Med hjelp av en Addictologi-terapeut gikk coaching-begrepet forrige uke (desember 2017) fra å være «litt varm sten» til ett steg nærmere «lava» i Norge! Fra jobbreise i Riga leste jeg VG på nett’s siste VG-research artikkel rett før leggetid, og jeg klarte ikke sovne igjen. Nå blir det gru-spennende! Jeg regner med at tommel-skruen vris ytterligere mot coaching-ordet, fordi addictologen og hans oppdragsgiver begge refererer til «lederutvikling og coaching», og de holder flagget høyt hevet. Og han og jeg er tilsynelatende i samme bransje! Dette er sterk kost for oss som hegner profesjonelt om coaching-ordet, som noe annet enn «hvasomhelstmedspørsmålstegn?etter». Dommen fra Oslo tingrett er ikke rettskraftig, men Borgarting lagmannsrett har varslet partene om at de vurderer å nekte oppdragsgiver å fremme en anke, skriver VG (9/12-'17). For andre gang på et par uker har jeg støtt på eksperter som fremhever ærlighet som metode for utvikling. Ærlighet er en fin egenskap. Jeg mener at ICF-coachingen sessens er utvikling av ærlighet i coacheens møte med seg selv. Coachens forvaltning av sin egen ærlighet er en nøkkel i diskusjon av hva er coaching!

Les mer

KAMPANJE -25% frist 8.mai: Styrk din markedsverdi. Grunnkurs kundefokusert coaching oppstart februar. "Anerkjennende samtaler" (TASC Modul 1).

For deg som ønsker en mer coachende og anerkjennende kommunikasjonsstil for deg selv og de rundt deg, privat eller profesjonelt. For deg som ønsker utdanne deg til coach og mentaltrener basert på den internasjonale ICF-standarden for coaching. For deg som vil hjelpe deg selv og enhver annen person se muligheter og realisere sitt beste seg. For deg som vil beherske hvordan hjelpe (deg selv og) den andre sikre kontroll og "ekstremt grad av resultat-eierskap" i de mest utfordrende situasjoner. For deg som ønsker få frem det beste hos andre med coaching, relasjonsledelse og mentaltrening! Programmet jevnlig forbedret. Se under for kursinnhold. Bli med på gratis minikurs for smakebit og få inntrykk av "nerven" i denne ICF godkjente coachutdanningen og praktiske hverdagsnytten i lederrollen og andre situasjoner.

Ved påmelding skriv "Kampanjerabatt før 8/5-2018= kr. 5.175,-" (veiledende 6900,- minus 25% (1.725,-) for 2,5 dager kurs inkl. kursmateriell, kurs-forfriskninger/frukt/snacks og 3 uker ettertrening. Påmeldingsfrist kampanje 8. mai:

Les mer her >>
Meld deg på her >>

Les mer

Alumnisamling 14. februar 2013

Referat Alumnitreff 14. februar 2013. Tema: Mindfulness og  Coaching week – og Årsløfter Foredragsholdere: Eva Amundsen og Guro Hildre.   Les mer

Tema for vintersamlingen:  Nyttårsløfter, Mindfulness og Coaching Week, og alle 27,5 fremmøtte (inklusive Katerina Sofia på 16 måneder)  tok med seg en symbolsk gave til Nyttårsløftene. Sted: Kaktus mat& Vinhus/baren


Mindfulness - klarhet i hvert øyeblikk!
Psykolog Eva Amundsen var Key speaker for kveldens hovedtema. Mindfulness passer for deg som ønsker å få frem det beste hos andre gjennom metoder for stressmestring og oppmerksomt nærvær i en hektisk hverdag.
Mindfulness handler om å være helt tilstede i livet. Det handler om å oppfatte den intense klarheten i hvert enkelt øyeblikk.
Vi blir mer levende. Vi får tilgang til våre egne kraftfulle indre ressurser; til innsikt, forvandling og helbredelse. - Jon Kabat-Zinn
Referanser: Jon Kabat-Zinn. Tilstede oppmerksomhet -  - intensjon - I øyeblikket - Aksept

www.nfon.no, Andries Kiese. Litteratur: Michael Chaskalson «The Mindful workplace»

Eva Amundsen er utdannet psykolog fra UIO fra 1993 og spesialist i klinisk psykologi.
Hun har tilleggsutdannelse som kunst- og uttrykksterapeut og instruktør i oppmerksomhetstrening (mindfulness) og har sin praksis hos Ericksons kontormiljø på Granli gård.

Nyttårsløfter
Alle fikk konkretisert sine 2013-mål.

Nyttårsforsettene var satt og gjennom plukking av en gave fant hver sitt svar på hvordan nettopp denne gave «er et symbol på det jeg forbereder meg på, med nye mål.
Miljøet av coacher styrket denne kvelden sine prosesser for selvanalyse og målsetting. Og med takknemlighet brakte alle 27 fremmøtte en liten symbolsk gave som ble et symbol på lykke til noen andre. Vi hadde puttet det i en ”magisk eske”, og alle tilstede trakk hver sin gave.

International Coaching Week 2013 - hva kan du få ut av det?
Guro Hildre informerte om det kommende International Coaching Week, et verdensomspennende initiativ, hvor formålet er å synliggjøre effekten av ICF-coaching og gjøre sertifiseringsordningen kjent blant ledere i næringslivet og offentlig virksomhet. Årets International Coaching Week arrangeres i Oslo 21.-24.mai 2013. Alle oppfordres til å være med på en hektisk uke rett etter 17.mai.

Ny Coachingsirkel. 6 coacher setter hverandre stevne i ukene fremover som coach og fokusperson.

Ordstyrer for kvelden var Jan Georg Kristiansen.
14 av 27 ble med på middag, en meget smakfull tapastallerken, inne i restauranten.

Guro Hildre informerte om International Coaching Week:

 Guro Hildre informerte om International Coaching Week.

 

 

 

 

 

 

 

 

Psykolog Eva Amundsen holdt foredrag om Mindfullness:

Psykolog Eva Amundsen holdt foredrag om Mindfullness.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var hyggelig stemning, og vi avsluttet kvelden sosialt med middag og hyggelige samtaler.

Det var hyggelig stemning, og vi avsluttet kvelden sosialt med middag og hyggelige samtaler.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det som var verdifullt for meg var høre foredraget til Eva Amundsen om Mindfulness, hvor likt ting henger sammen med coaching, mindfulness og psykologi. Men samtidig at det er forskjellig fagområder.

Møte andre med coacher , mingle med de og bli bedre kjente med noen av disse, ikke minst om vår felles interesse for faget.

Sette opp en coaching sirkel og se nytten av sette, enkelt og genialt J

Ørjan Gulstad (TASC 12B) (mange av bildene er tatt av Ørjan).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det vart ein bra kveld!

Det eg satte aller størst pris på denne kvelden var å treffa igjen nye og gamle Erickson-studentar. Eg blir både inspirert og gira av å høyra om kva dei andre har fått til i forhold til coachingen sidan sist, og dette gir meg motivasjon og energi til å fortsetja med eigne mål og planar. I tillegg til dette, så er det jo ikkje til å leggja skjul på at eg har blitt veldig glad i denne Erickson-gjengen - eg digger dei gode samtalane og dei fine stundene som oppstår når me møtest. 

Kari Røssland (TASC 12A)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det som var spesielt for meg var årsløftene og gaveutdelingene. Et av mine årsløfter var at jeg skulle fokusere på selvutvikling også når det gjaldt menneskene rundt meg. Når jeg åpnet gaven jeg hadde valgt ut, var den første tanken som slo meg at "Jeg fortjener bedre!" Klart og tydelig, og det var veldig verdifullt for meg.
SM (TASC 12B)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noe av det mest verdifullt ved Alumni nettverkstreff for meg var å møte noen av de jeg har gått i kull med setter jeg spesielt stor pris på.
Jeg ble inspirert til å utforske mindfullness videre. Spesielt fordi det er så god sammenheng mellom det vi fokuserer på i coaching, både for coach og coachee. Nå skal jeg hjem og pakke ned to bøker jeg har på nattbordet om mindfullness og pust. Bøkene er herved invitert med på vinterferie :-)
Til sist, takker jeg for at jeg fikk anledning til å undre meg over hva som er viktig for meg i 2013. Det har jeg faktisk "glemt" å gjøre, og undringen ga verdifulle svar.  
Kari Knutsen (TASC 12A)